Usunięcie konta PopcornMe
Najprościej: w aplikacji wybierz Ustawienia → Usuń konto.
1. Usunięcie w aplikacji
Po potwierdzeniu polecenia konto zostaje usunięte z aktywnego systemu wraz z danymi powiązanymi z kontem, z zastrzeżeniem danych, które muszą zostać zachowane z ważnej przyczyny prawnej lub bezpieczeństwa.
2. Nie masz już aplikacji?
Napisz na privacy@popcornme.app z adresu e-mail powiązanego z kontem. W temacie możesz wpisać „Usunięcie konta PopcornMe”. Jeśli nie będziemy mogli rozsądnie potwierdzić, że chodzi o Twoje konto, poprosimy tylko o informacje konieczne do weryfikacji.
3. Co usuwamy
- konto, e-mail, nazwę wyświetlaną i dane profilu;
- identyfikatory urządzeń i tokeny powiadomień;
- Twoje uczestnictwo w pokojach, filtry i decyzje „tak/nie”;
- inne dane powiązane z kontem, które nie muszą zostać zachowane z ważnej przyczyny.
4. Co może pozostać
- Wspólne dopasowanie może pozostać w historii drugiej osoby, ale po usunięciu Twojego konta nie powinno identyfikować Ciebie.
- Kopie zapasowe są rotowane w cyklu 30-dniowym. Po usunięciu danych z systemu aktywnego mogą one istnieć w starszej kopii do czasu jej automatycznego nadpisania. Kopii nie używamy do przywrócenia usuniętego konta.
- Minimalne zapisy bezpieczeństwa lub dowodowe mogą zostać zachowane, jeśli jest to konieczne do obsługi nadużycia, roszczenia albo obowiązku prawnego. W takim przypadku nie używamy ich do normalnego działania aplikacji.
5. Pobranie danych przed usunięciem
Jeżeli chcesz zachować kopię swoich danych, użyj wcześniej opcji Ustawienia → Pobierz moje dane. Po skutecznym usunięciu konta nie będziemy odtwarzać go z backupu tylko po to, aby przygotować eksport.
6. Masz problem?
Napisz na privacy@popcornme.app.
